© Rootsville.eu

Eriksson Delcroix (B)
tiltle: The Riverside Hotel
music: Blues - Roots
release date: february 1, 2019
label: Munich Records
info artist:

© Rootsville 2019


Met deze "The Riverside Hotel" komt ons muzikaalste echtpaar van het land, Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix volledig uit hun comfortzone. Voor deze opnamen werd er in 2018 een sit-in georganiseerd door Bjorn en zijn band met als focus het opnemen van onbezorgde muziek. Amper een week later werd deze "The Riverside Hotel" opgenomen en trok Eriksson richting way down south om er de echte beleving te kunnen opsnuiven.

Met als leidraad de "Blues Trail" kwamen ze zo uit bij het Riverside Hotel in Clarksdale Mississippi, en bezochten zo ook de legendarische en iconische plaatsen als het graf van de Godfather of the Blues, Robert Johnson. Langsheen de dorpjes en plantages die naam maakten in de geschiedenis door namen als Skip James, Son House en BB King bereikten ze zo ook de bakermat van de cajun.

Zo maakten ze ook kennis met de echte Acadiëns wat we ook kunnen ervaren uit nummers als "J’ai Eté Au Bal", "Les Ti’ Blondes", "La Danse De Mardi Gras" en "Le Bayou De Mille Mishres". Deze nummers worden gebracht in de taal van deze Cajuns, het "patois". Muziek die ook destijds aanleunde bij die van Nathalie Delcroix en Laïs.

Met soms vrolijk maar af en toe dan ook weer donkere muziek zullen ze ook zonder meer naar een "fais do do" zijn geweest om zich zo volledig te kunneninleven als het cajun'ke "Les Ti’ Blondes" of met kralen op stap zijn geweest op de tonen van hun "La Danse De Mardi Gras". Louisiana ten top in deze Belgische beleving à la "Louisiana Hot". Blues 'n roots...Toch bijzonder straffe kost dat dit album werd opgenomen voor ze de trip naar deze heimat hebben gemaakt.

tracks:

  1. Louisiana Hot
  2. J’ai Eté Au Bal
  3. Flat Earth Blues
  4. Les Ti’ Blondes
  5. Elizi, Urzule & Erzulie – Ge – Rouge
  6. The Riverside Hotel
  7. La Danse De Mardi Gras
  8. Hex
  9. Snap Off The Pearl Snap
  10. Le Bayou De Mille Mishres